De nieuwe Structured Air Technology® van Alto-Shaam maakt het mogelijk om meerdere gerechten in één oven te bereiden en toch een constante kwaliteit te behouden. De oven is opgedeeld in vier gelijke kamers, waar individueel de temperatuur, ventilatiesnelheid en bereidingstijd ingesteld kan worden. De Multi-Cook Ovens die uitgerust zijn met de Structured Air Technology®, bieden dan ook de mogelijkheid om vier gerechten tegelijk te bereiden, zonder dat er enige vorm van geur- of smaakoverdracht plaatsvindt.
De Structured Air Technology® zorgt voor een horizontale en verticale luchtstroom. De lucht stroomt tussen de lades en komt vrij door de gaten aan de boven- en onderkant van elke kamer. Dit zorgt voor een snelle opwarming en een consistentere kwaliteit van het gerecht.
Elke kamer functioneert los van de ander, met een eigen luchttoevoer, ventilator en katalysator. De ventilator en warmte kan ook afzonderlijk in iedere kamer geregeld worden. Omdat elke kamer een gesloten systeem is, is er geen sprake van geur- of smaakoverdracht.
De unieke techniek creëert bovendien een verticaal luchtgordijn, op het moment dat de deur wordt geopend. Het gordijn voorkomt warmteverlies en de klap warme lucht die ontstaat bij het openen van een traditionele oven. De deur kan tussendoor geopend worden zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit of bereidingstijd van de andere gerechten.
De Structured Air Technology® is uniek en een revolutie in de professionele keuken. In vergelijking met een convectie- of traditionele oven, impingementoven of magnetron, bieden onze Multi-Cook Ovens ongeëvenaarde kwaliteit bieden, tegen geringe inspa/vector-multi/nning.