Boek een inspiratiesessie Vraag een offerte aan

REVOLUTIONAIRE TECHNIEK VOOR DE PROFESSIONELE KEUKEN

De nieuwe Structured Air Technology® van Alto-Shaam maakt het mogelijk om meerdere gerechten in één oven te bereiden en toch een constante kwaliteit te behouden. De oven is opgedeeld in vier gelijke kamers, waar individueel de temperatuur, ventilatiesnelheid en bereidingstijd ingesteld kan worden. De Multi-Cook Ovens die uitgerust zijn met de Structured Air Technology®, bieden dan ook de mogelijkheid om vier gerechten tegelijk te bereiden, zonder dat er enige vorm van geur- of smaakoverdracht plaatsvindt.

De Structured Air Technology® zorgt voor een horizontale en verticale luchtstroom. De lucht stroomt tussen de lades en komt vrij door de gaten aan de boven- en onderkant van elke kamer. Dit zorgt voor een snelle opwarming en een consistentere kwaliteit van het gerecht.

Elke kamer functioneert los van de ander, met een eigen luchttoevoer, ventilator en katalysator. De ventilator en warmte kan ook afzonderlijk in iedere kamer geregeld worden. Omdat elke kamer een gesloten systeem is, is er geen sprake van geur- of smaakoverdracht.

De unieke techniek creëert bovendien een verticaal luchtgordijn, op het moment dat de deur wordt geopend. Het gordijn voorkomt warmteverlies en de klap warme lucht die ontstaat bij het openen van een traditionele oven. De deur kan tussendoor geopend worden zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit of bereidingstijd van de andere gerechten.

De Structured Air Technology® is uniek en een revolutie in de professionele keuken. In vergelijking met een convectie- of traditionele oven, impingementoven of magnetron, bieden onze Multi-Cook Ovens ongeëvenaarde kwaliteit bieden, tegen geringe inspa/vector-multi/nning.

ONTDEK DE SMAAK VAN ALTO-SHAAM

Bent u zich aan het oriënteren op nieuw keukenapparatuur? Wilt u advies op maat over welke oplossing en apparaat het beste in uw keuken past? Meldt u zich dan zeker aan voor een Alto-Shaam inspiratiesessie in uw regio. De toegang is gratis!

Lees verder

Wat maakt onze Multi-Cook Ovens zo uniek?

Er zijn slechts weinig ovens die zich kunnen meten aan de prestaties van Alto-Shaam. Vooral als het gaat om grote partijen gerechten, met lange bereidingstijden die ongelijk van elkaar worden bereid. De oplossing? Multi-Cook Ovens.

Convectie- of traditionele oven

De convectie- of traditionele oven gebruikt een ventilator die hete lucht op een horizontale manier door de oven blaast. Zodra de oven geopend wordt, komt het gerecht met koude lucht de oven in, wat zorgt voor een ongelijke garing van het gerecht. Daarnaast kunnen pannen of andere objecten zorgen voor warmere en koudere plekken in de oven. De convectie- of traditionele oven bereidt de gerechten langzamer en is daarnaast arbeidsintensiever. Pannen moeten tussendoor geroteerd worden, voor een gelijke garing. Daarnaast kan er slechts één ventilatiesnelheid, één temperatuur en één bereidingstijd worden ingesteld.

Impingement ovens

Impingement ovens gebruiken een serie spuitmonden die een krachtige luchtstroom op de gerechten richt. Het gerecht moet dan ook in beweging zijn, om ongelijke garing te voorkomen. Consistentie bij deze bereiding is moeilijk te garanderen. Met een impingement oven wordt de gebruiker beperkt door één ventilatiesnelheid, één temperatuur en één bereidingstijd.

Magnetron ovens

Magnetron ovens bereiden een erg slechte kwaliteit van het voedsel, wat het vermogen om het voedsel langere tijd te bewaren drastisch beperkt.