Een geschiedenis vol innovatie

1950

JERRY MAAHS

..stapt in de foodservice industrie als een van de eerste franchisenemer binnen de Chicken Delight keten.

Met een uitbreiding naar 13 filialen in de thuisbezorg branche, zocht Maahs naar een oplossing om eten goed warm te houden, vooral tijdens de koude Wisconsin winters.

1960

HALO HEAT

Al experimenterend wikkelt Jerry de warmtekabels rondom geïsoleerde containers en het concept van Halo Heat warmhoud kabinetten is geboren. De Halo Heat technologie maakt in 1968 zijn debuut tijdens The National Restaurant Association in Chicago

1970

COOK & HOLD

Inspelend op de wens van een klant begint Alto-Shaam te testen met bereiding op lage temperaturen, overnacht garen en warmhouden van prime rib. De Cook & Hold kooktechniek werd ontwikkeld.

1980

COMBITHERM

Door verder te denken dan alleen koken op lage temperaturen voorzag Jerry een groei van de activiteiten met combi-ovens. Alto-shaam introduceerde de Combitherm als één van de eerste fabrikanten in Verenigde Staten. Verwarmde bedienings- en verkoopvitrines volgden snel.

1990

UITBREIDING & ALLEREERSTE INSTALLATIES

In de jaren ’90 verdubbelde Alto-Shaam de oppervlakte van de fabriek in Menomonee Falls en breidde haar activiteiten uit naar Frankrijk en Canada. Ook voerde Alto-Shaam de eerste plaatsing op een cruiseschip uit en realiseerde de eerste installatie op Antarctica.

2000

STEVE MAAHS

..de zoon van Jerry, wordt benoemd tot directeur en COO en Karen Hansen, de dochter van Jerry, wordt CEO.

Alto-Shaam wordt één van de eerste fabrikanten van professioneel kookapparatuur die zich richt op duurzaamheid. De Alto-Shaam FryTech™ friteuse wint in 2007 de NRA Kitchen Innovations Award en in 2008 de Governor’s New Product Award. De productcategorieën Quickchiller en Rotisserie worden geïntroduceerd.

2010

COMBITOUCH® & CT PROFORMANCE™

Alto-Shaam presenteert het nieuwe CombiTouch bedieningspaneel voor de Combitherm oven en wint de KI Award in 2010 en de NAFEM What’s Cool® award in 2011. Met de introductie van de CT PROformance Combitherm in 2014 krijgen chef koks volledige controle over de elementen met snelheid, precisie en prestatie.

2014

Oprichting Alto-Shaam Benelux

Alto-Shaam is in januari 2014 gestart in centraal gelegen Utrecht, het middelpunt van Nederland. Alto-Shaam Benelux is een zelfstandige onderneming en importeert het volledige assortiment Alto-Shaam rechtstreeks vanaf de fabriek in Menomonee Falls Wisconsin USA. Alto-Shaam Benelux is de distributeur voor zowel België, Luxemburg en Nederland.

2018

Introductie van de Vector Multi Cook ovens, wereldprimeur in oven technologie

De Vector Multi Cook oven is de eerste oven met daadwerkelijk twee, drie of vier afzonderlijke niveaus. Stel je de flexibiliteit, en mogelijkheden eens voor: één oven met de mogelijkheid om op elk niveau de temperatuur, ventilatorsnelheid en tijd onafhankelijk in te stellen. Zonder enige smaak of geur overdracht. Overal eenvoudig te plaatsen zonder afzuigkap.