1750-SK Rookoven

 

De rookovens zijn ideaal voor de innoverende vakman in restaurant of retail die gedurfde nieuwe smaken wil introduceren op de menukaart. Creëer je eigen smaak en signatuur door gerechten warm of koud te roken met echt hout. Bereid uw gerechten zonder toevoeging van overbodige additieven. Experimenteer met dranken, kruiden of specerijen. Alto-Shaam rookovens zijn zeer geschikt voor lage-temperatuur bereidingen door middel van de Halo Heat® technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat gerechten perfect gerookt en/of gegaard kunnen worden. U heeft volledige controle over de rooktijd, oventemperatuur en bereidingstijd. Bespaar aanzienlijk op inkoop van gerookte producten door zelf te roken in eigen productie. De rookovens zijn eenvoudig te installeren zonder afzuigkap en aan- en afvoer van water. De rookovens hebben een laag energieverbruik.

 

Bekijk waar wij ons in onderscheiden

Creëer originele authentieke smaken
Geef gerechten een krachtige smaak zonder toegevoegde natrium, vetten of suikers. Geen kunstmatige rooksmaak. Geen snelle bereidingen maar een rustige bereiding met echte houtsnippers voor een natuurlijke smaak. Kies o.a. uit hickory, appel, kers of esdoorn. 

Hogere opbrengsten
Halo Heat®-technologie in onze rookovens zorgt voor het grootste behoud van eigen product vocht en meest gelijkmatige bereiding. DE ovens zijn uitgerust met een unieke thermische bekabeling, de ovenruimte is omgeven met zachte precieze warmte om het gerechten gelijkmatig te bereiden of te roken en vocht en dus smaak vast te houden. Zonder gebruik van ventilatoren, agressieve verwarmingselementen en geen toevoeging van vocht.

Productiviteit verhogen
Gebruik van een Cook & Hold Rookoven zorgt voor een betere verdeling van de werkdruk en ontlast meerdere apparaten. Voor verschillende keukenbereidingen zoals koken, stoven, braden, regenereren, roken en warmhouden zijn onze rookovens zeer geschikt. Eenvoudige intuïtieve  bediening zorgt voor gemakkelijk gebruikers gemak.

Lage kosten door zelf te bereiden
Verlaag de arbeids- en bedrijfskosten door traditionele arbeidsintensieve apparatuur te elimineren. Win 12-16 uur terug  aan niet-productieve uren door ’s nachts te roken, bereiden en on hold warm te houden.

Natuurlijke malsheid van vlees
De Halo Heat-technologie respecteert elk stuk vlees van begin tot eind en levert een eindproduct van top kwaliteit tegen lagere kosten. Haal het beste uit minder dure, onderbenutte stukken vlees en verkrijg een vochtiger, malser en smaakvoller product. Een uur in de commerciële rookoven staat gelijk aan 1-2 dagen droog in een dry-aged kast.

Intuïtieve bediening control (Simple of DeLuxe)
Onze ovens zijn opzettelijk eenvoudig ontworpen met een bediening op basis van pictogrammen. Met een enkele knop om temperaturen, rook-, kook- en bewaartijden in te stellen. U kunt recepten eenvoudig opslaan. Dit zorgt voor consistentie bereidingen. Of u kiest voor een DeLuxe bediening waarbij u een opgeslagen programma kunt starten door de juiste foto van het gerecht te kiezen.

    KEY FEATURES

 • Capaciteit – tot 54 kg 8 maal 1/1 GN per oven ruimte
 • Echt hout– roken met echt houtsnippers, kersen, appel, hickory, maple.
 • Instelbare rooktijd– voor een nauwkeurige bepaling van de rook smaak.
 • Koud & warm roken instelbaar
 • Temperatuurbereik – 16ᵒC tot 163ᵒC
 • Heat® techniek – bereiden met precisie zonder gebruik te maken van een fan of water toevoeging.
  Wat resulteert in een constante gelijkmatige warmte zonder uit te drogen of te verkleuren.
 • ChefLinc™ – cloud-based remote oven management software ( alleen op de DeLuxe model)
 • SureTemp™ – heat recovery  (alleen op de DeLuxe model)
 • Instelbare luchtroosters – de roosters aan de onder- en bovenzijde zorgen voor een natuurlijke luchtstroom
  waarmee de luchtvochtigheid in de kast wordt geregeld.
 • Precision Control – digitaal control board voor tot op de graad nauwkeurige temperatuurinstelling.
 • Kerntemperatuurvoeler – uitneembare kernvoeler uit te breiden tot zes stuks.
 • HACCP – data collectie ( alleen op de DeLuxe model)
 • Easy Recipe – upload and download via USB port
 • Programmeerbaar geheugen – voorzien van programmeerbare menuknoppen.
 • Eenvoudig te plaatsen – eenvoudig overal toepasbaar, zonder aan- en afvoer van water en of afzuigkap.
 • Koken op locatie – door de standaard geleverde wielen is de apparatuur gemakkelijk overal te (ver)plaatsen.
 • Geen water – er is geen luchtverplaatsing wat toevoeging van extra vocht overbodig maakt.
 • Rechthoekige vormen – het design maakt het mogelijk de apparatuur eenvoudig in, op of onder te bouwen voor een efficiënte keukenindeling.
 • Meer rendement – door op lage temperatuur te bereiden, zonder luchtcirculatie met een constante gelijkmatige warmte.
 • Eenvoudig in gebruik- door de intuïtieve bedieningsknoppen, geen toezicht noodzakelijk en eenvoudig te reinigen.
 • Reduceert stress – produceer gerechten voor de drukte en houdt deze “stand-by” tot uitvraag.
 • Arbeidsuren reductie – Cook & Hold systemen zullen bijdragen tot een aanzienlijke arbeidsuren besparing

Technische specificaties

Uitgelichte video

Bekijk hier de video's over de technische specificaties en ervaringen met de 1750-SK Rookoven Simple Control.

Bekijk meer video's

Support

Bij Alto-Shaam begrijpen we dat de oven het hart is van iedere keuken. Daarom zijn we gedreven om producten te ontwerpen en fabriceren die op de meest cruciale momenten vlekkeloos presteren. Ons team is zeer toegewijd en voorzien u van de service en support die u nodig heeft. Van installatie advies tot training in het gebruik van onze machines: u kunt op de ondersteuning die u nodig heeft rekenen.

Beleef het gevoel van Alto-Shaam

Tweemaal per maand organiseren wij onze nieuwe experience A taste of Alto-Shaam in ons vernieuwde inspiratiecentrum in Soest! U bent hier van harte welkom als u zelf de mogelijkheden van Alto-Shaam wilt ontdekken! Ook als u Alto-Shaam apparatuur reeds jaren gebruikt en u meer informatie wilt hebben omtrent de bredere toepassingsmogelijkheden bent u van harte welkom! Aanvang: 10:30 uur – einde rond 13:30 uur.

Schrijf mij in

Wistia video thumbnail
1:22

Halo Heat® technology

Ervaar betere voedselkwaliteit door de Halo Heat® technology van Alto-Shaam. In tegenstelling tot traditionele ovens of warmhoudelementen, schommelt de temperatuur van deze techniek nauwelijks. De zachte, stralende warmte omringt het voedsel gelijkmatig, zonder gebruik van hete elementen, toegevoegde vochtigheid of ventilatoren.

Lees verder