De rookovens zijn ideaal voor de innoverende vakman in restaurant of retail die gedurfde nieuwe smaken wil introduceren op de menukaart. Creëer je eigen smaak en signatuur door gerechten warm of koud te roken met echt hout. Bereid uw gerechten zonder toevoeging van overbodige additieven. Experimenteer met dranken, kruiden of specerijen. Alto-Shaam rookovens zijn zeer geschikt voor lage-temperatuur bereidingen door middel van de Halo Heat® technologie. Deze techniek zorgt ervoor dat gerechten perfect gerookt en/of gegaard kunnen worden. U heeft volledige controle over de rooktijd, oventemperatuur en bereidingstijd. Bespaar aanzienlijk op inkoop van gerookte producten door zelf te roken in eigen productie. De rookovens zijn eenvoudig te installeren zonder afzuigkap en aan- en afvoer van water. De rookovens hebben een laag energieverbruik.
Creëer originele authentieke smaken
Geef gerechten een krachtige smaak zonder toegevoegde natrium, vetten of suikers. Geen kunstmatige rooksmaak. Geen snelle bereidingen maar een rustige bereiding met echte houtsnippers voor een natuurlijke smaak. Kies o.a. uit hickory, appel, kers of esdoorn.
Hogere opbrengsten
Halo Heat®-technologie in onze rookovens zorgt voor het grootste behoud van eigen product vocht en meest gelijkmatige bereiding. DE ovens zijn uitgerust met een unieke thermische bekabeling, de ovenruimte is omgeven met zachte precieze warmte om het gerechten gelijkmatig te bereiden of te roken en vocht en dus smaak vast te houden. Zonder gebruik van ventilatoren, agressieve verwarmingselementen en geen toevoeging van vocht.
Productiviteit verhogen
Gebruik van een Cook & Hold Rookoven zorgt voor een betere verdeling van de werkdruk en ontlast meerdere apparaten. Voor verschillende keukenbereidingen zoals koken, stoven, braden, regenereren, roken en warmhouden zijn onze rookovens zeer geschikt. Eenvoudige intuïtieve bediening zorgt voor gemakkelijk gebruikers gemak.
Lage kosten door zelf te bereiden
Verlaag de arbeids- en bedrijfskosten door traditionele arbeidsintensieve apparatuur te elimineren. Win 12-16 uur terug aan niet-productieve uren door ‘s nachts te roken, bereiden en on hold warm te houden.
Natuurlijke malsheid van vlees
De Halo Heat-technologie respecteert elk stuk vlees van begin tot eind en levert een eindproduct van top kwaliteit tegen lagere kosten. Haal het beste uit minder dure, onderbenutte stukken vlees en verkrijg een vochtiger, malser en smaakvoller product. Een uur in de commerciële rookoven staat gelijk aan 1-2 dagen droog in een dry-aged kast.
Intuïtieve bediening control (Simple of DeLuxe)
Onze ovens zijn opzettelijk eenvoudig ontworpen met een bediening op basis van pictogrammen. Met een enkele knop om temperaturen, rook-, kook- en bewaartijden in te stellen. U kunt recepten eenvoudig opslaan. Dit zorgt voor consistentie bereidingen. Of u kiest voor een DeLuxe bediening waarbij u een opgeslagen programma kunt starten door de juiste foto van het gerecht te kiezen.
Cook, Hold, Smoke Guidelines—2020
Start-Up Checklist (Simple Control)
Operator’s Manual (Simple Control)
Service Manual (Simple Control)
Bekijk hier de video's over de technische specificaties en ervaringen met de 1750-SK Rookoven Simple Control.
Bekijk meer video's